Öppett alla dagar från 09.00 till 22.00
 
Nyheter · Behandlingar · Terapeuter
 
Shiatsu Massage


Shiatsu massage är en stimuleringsteknik av tryckpunkter, tryck på punkter som ligger i hela kroppen, varje tryck stimulerar kroppens självläkande förmåga att balansera de inre organen och främja deras välfungerande funktion.

Shiatsu är en terapeutisk, förebyggande, läkande och djupt avslappnande massage, allt detta ger en hälsa som visas i vår välbefinnande. Shiatsu massage rekommenderas högeligen vid behandling av problem som migrän, torticollis, muskelstyvhet, huvudvärk, yrsel, osteoartros, nacke och ryggsmärta, lumbago, sciatic smärta, kramper, sömnlöshet, stress i allmänhet.

Den rekommenderade sessionen är en timme, vi har också sessioner av olika längder och fokuserade på speciella kroppsdelar anpassade till din dagliga rutin.

Behandlingen utförs på Engelska eller Spanska. 

 

 

 
Bindvävsmassage

Bindväven har till uppgift att hålla ihop formen på vår kropp och dess olika delar.

Vid olika sjukdomstillstånd, överansträngningar förändras bindväven som blir tät och oelastisk.
Blodgenomströmningen försämras och det är inte bra för kroppen. Vid bindvävsmassage används inte samma grepp som vid massage. man använder en teknik där man med långfingret, ringfingret samt lillfingret drar isär bindväven.

Behandlingen leder till att spänningsnivån sänks vilket gör att muskelaturen slappnar av, blodcirkulationen ökar, smärtkänsligheten minskar samt ger ökad rörlighet. Med bindväv kan du minska synligheten på celluliter. Fibromyalgi kan man minska smärtan i muskelaturen. Problem med menstruationssmärtor är bindväv ett alternativ.

Bindvävsmassage rekommenderas som ett komplement till massage, tejpning eller som enskild behandling. 

 
 
PNF – behandling

PNF är en förkortning av Proprioceptiv Neuromuskulär Facilitering som bl a innefattar muskeltöjning.
Det är en specifik behandlingsform där varje muskel behandlas var för sig.

Den ökar muskelflexibiliteten, ökar ledernas rörelseförmåga och underlättar neuromuskulära funktioner. Metoden används ofta i samband med klassisk svensk massage.


 

 
 
Koppningsmassage

En form av massage, där man använder olika stora koppor av naturgummi eller silicon.

Koppningsmassage utförs på muskler, leder och som punktmassage. Koppningen förbättrar ledernas rörelseförmåga och minskar styvheten i lederna. Kan utföras på nästan alla delar av kroppen, allt enligt patientens önskemål. Det undertryck som skapas av koppan ger ökad blodcirkulation i hud och underliggande vävnad.

Behandlingen ökar borttransporten av slaggprodukter och genom sina cirkulationshöjande
och utrensande egenskaper kan koppningen även användas vid behandling av celluliter.
Kan kombineras med massage, bindväv och triggerpunktsbehandling.


 

 
 
Gravidmassage

Vid graviditet blir musklerna ofta spända och ömma. Bäcken och svank blir ofta ansträngda.

Med mjuk och avslappnande massage liggande på sidan, löses spända muskler upp och du blir avslappnad. Problem med ischias smärtor kan vi hjälpa dig. För att minska svullnaden i benen och händer ger vi en avslappnande massage. Vi kan också tejpa för t ex karpaltunnel, ont i svanken mm.
Vi masserar från vecka 12.


 

 
 
Triggerpunktsbehandling

En triggerpunkt är ett litet område i en muskelfiber där fler muskelceller har en förhöjd spänningsgrad,
så kallade mikrokramper. Detta orsaker dålig blodcirkulation och området blir extra tryckkänsligt.
Triggerpunkt ömmar vid tryck.

Punkten kan smärta i området eller stråla till sitt specifika utstrålningsområde, som kan ligga långt ifrån den ömma punkten. Triggerpunktsbehandling är en smärtsam behandling men efteråt upplever man mjukhet och avslappning. Du som tränar mycket eller idrottar är triggerpunksbehandling bra alternativ för att få bort smärta och stelhet.

Kombineras med massage, bindvävsmassage eller tejpning. Går ej att boka separat utan ingår vid behov i övrig behandling. 

 
 
Klassisk massage

Detta är den mesta kända av de olika massagemetoderna. Den klassiska massagen är en av de viktigaste behandlingsmetoder mot muskelspänningar och ger inga biverkningar, Den kan vara både behandlande och förebyggande.

Terapeuten använder sig av strykningar, tryck och knådningar för att få din kropp avspänd och ge den ökad spänst. Han eller hon kan med aktsamma och känsliga händer framkalla en upplevelse av helhet hos dig, så att dina egna läkekrafter kan frigöras.
Massagen lindrar inte bara onda ryggar, nackar eller axlar utan också en avslappnande effekt samt minskar kroppens stresstillstånd.

Terapeuten hjälper dig att bli medveten om dina spänningar samt att lösa upp dessa.

Vi jobbar med helheten. försöker förstå vad smärtan kommer ifrån. Vi jobbar också djupt för att komma åt de underliggande muskelaturen vilket kan göra att man blir stel, träningsvärk i 2-3 dagar innan smärtan släpper. Vi är öppna för alla problem.

Boka tid så kan vi berätta vad vi kan göra för dig.
Vi gör allt från avslappning till hård idrottsmassage.


 

 
 
Rehab Tejpning

"Tejpning" är en elastisk, ofta färgglad, sporttejp som används av idrottare, men även av sjukgymnaster och fysioterapeuter, för att förebygga och behandla skador på muskler och leder. 
 
 
Priser

Massage / Shiatsu

30 min: 390 kr
45 min: 505 kr
60 min: 620 kr
75 min: 730 kr
90 min: 840 kr
120 min: 1060 kr

Vid köp av 5-kort får ni 5% rabatt på ordinarie pris
Vid köp av 10-kort får ni 10% rabatt på ordinarie pris.

Vi har samarbete med Wellnet, Benify, Actiway, ePassi, Malmö stad, med flera.

Är ni ansluten till någon av dessa tjänster så kolla in er friskvårdsportal för ert pris. 


ABC Husen / Hus B
John Ericssons Väg 60 - 64, 217 61 Malmö
Google Maps

Öppett alla dagar från 09.00 till 22.00
Tlf · +46 (0) 40 15 25 17 ·
Tlf. Direkt >
Epost · info@abc-halsan.se
Facebook. . InstagramABC HÄLSAN
All rights reserved · Copyright © 2017